Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlabo hade två kilo amfetamin i källaren 

Efter att ha spanat en tid slog polisen till mot en 39-årig man i Kumla. I källaren hade han över två kilo amfetamin och nu åtalas Kumlabon för grovt narkotikabrott.

Annons

Åtalet mot honom kom på fredagen efter att ärendet utretts i över tre månader, med åklagare Sara Lindqvist på internationella åklagarkammaren som förundersökningsledare. Örebropolisens utredning har skett i samarbete med rikskriminalpolisen.

Bland bevisen finns bland annat fotografier och film som enligt åtalet visar hur 39-åringen går ner i sin källare med amfetamin. Det finns också fingeravtryck på en våg som kommer från 39-åringen.

Merparten av de

drygt två kilo amfetamin som hittades i källaren levererades enligt åklagaren till 39-åringen samma dag som polisen slog till mot honom, den 22 maj. Leverantören, en 54-årig man från Göteborgsområdet, åtalas även han för grovt narkotikabrott. Det finns fotografier på 54-åringen som ska visa att han träffade den 39-årige Kumlabon den här dagen.

Att brottet bedöms som grovt beror i första hand på den stora mängden, enligt åklagaren. Brottet har också utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i en större omfattning, där syftet varit att sälja narkotika.

Ytterligare två personer åtalas för narkotikabrott. Det rör sig om personer som Kumlabon ska ha sålt amfetamin till. 39-åringen åtalas även för dopningsbrott.

Kumlabon är känd för liknande brottslighet tidigare och blev under 2000-talet dömd till åtta års fängelse för grovt narkotikabrott. Under tiden ärendet fortlöpt har också en örebroare gripits och blivit dömd i hovrätten för grovt narkotikabrott till fängelse i fyra år och åtta månader.

Mer läsning

Annons