Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlabyelever bjuder på tidigt sommaräventyr

I morgon fredag är det plats på scen för elever från Kumlaby skola. Då är det premiär för föreställningen Sommaräventyret, som kan komma att bli den sista i större format.

Annons
Fordonstekniker. En trasig dubbeldäckarbuss fixas till under sång av Irina Oscarsson, Björn Löthgren och Rasmus Johansson. Bild: JAN WIJK

Det har hunnit bli en tradition att elever från Kumlaby skola i slutet av vårterminen bjuder på en musikalföreställning. Tidigare år har man satt upp en befintlig musikal, till exempel Grease för två år sedan. Förra året fick man dock lägga om taktiken sedan det blivit problem med upphovsrättsregler.

Nu gör man därför en egen bearbetning av en känd förlaga. Ramen är Sommaräventyret, en film med Cliff Richard från 1960-talet. Den har återanvänts och utökats med en del passande låtar som ursprungligen inte var med i filmen.

För produktionen står de elever på Kumlaby skola som har tillvalet ”musikal”. Enligt signaler från skolledningen kan det här vara sista gången musikalen får den här omfattningen. Skolornas budgetläge gör att Kumlaby skola, liksom andra skolor i kommunen, måste spara. Att spara på musikalen är ett uttalat alternativ.

Förberedelserna har pågått under stora delar av läsåret, men de sista dagarna har det varit hårdkörning. Under onsdagen och torsdagen har man hållit till på teaterscenen med repetitioner.

I filmen, liksom i Kumlabyelevernas uppsättning, möts ett gäng tjejer och ett gäng killar som båda har som mål att ta sig till några av Sydeuropas huvudstäder. När tjejernas bil får motorhaveri får de åka med till Paris i killarnas nyrenoverade röda dubbeldäckarbuss.

I morgon kväll är det premiär och nästa vecka blir det skolföreställningar och även öppna föreställningar på måndag och tisdag kväll. Då har alla chans att vara med på Sommaräventyret.

Smider planer. På tjejrummet planeras det inför det stora sommaräventyret: en rundresa i bil till några av Europas större städer. På bilden: Linnea Mattisson, My Wängdahl. Hanna Eckerwall, Ronja Sköld och Annica Bengtsson. Bild: JAN WIJK
Binder ihop. Bianca Green och Aya Winssi fungerar som berättare och binder ihop de olika scenerna i Sommaräventyret. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons