Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlaelevernas betyg fortfarande under riksgenomsnittet

Eleverna i Kumla kommun ligger något under riksgenomsnittet när det gäller att uppnå skolans mål. Resultatet har varit detsamma i flera år.

Annons

Skolinspektionen påpekade 2008 att Kumla kommun behöver arbeta för att öka elevernas måluppfyllelse.

Varje år redovisas kommunens skolors resultat i ”Kvalitetsredovisning för förskolorna, skolbarnomsorgen, särskolan och grundskolan”.

”Vi behöver arbeta vidare”

Det är en redovisning sammanställd av kommunens skolledare. I onsdags antog kommunstyrelsen 2010 års kvalitetsredovisning och kunde konstatera att än så länge uppnår inte kommunens elever kunskapsmålen.

– Vi behöver arbeta vidare med hur vi ska höja resultatet, säger kommunalrådet Lennart Eriksson (S).

Barn- och utbildningsnämndens och kommunfullmäktiges mål är att andelen elever som uppnår kunskapsmålen ska överstiga 95 procent i kommunen, mätt utifrån de nationella proven.

Inte i något ämne uppnår 95 procent av eleverna kunskapsmålen i Kumla kommun, oavsett om det är flickor eller pojkar.

Lägre än riksgenomsnittet

Andelen som nått målen i kommunen är något lägre än i riket. Av kommunens 472 niondeklassare för läsåret 2009–2010 uppnår 73,7 procent av eleverna målen i alla ämnen jämfört med riksgenomsnittet på 76,6 procent. Variationerna är små sedan 2000 då jämförelserna började. Vissa år har resultaten varit lite bättre, andra lite sämre.

Årets upplaga av skolornas kvalitetsredovisning ska även antas eller avslås av kommunfullmäktige. Om den antas blir den underlag för det fortsatta kvalitetsarbetet i skolorna.

Katarina Hanslep

019 155259

[email protected]

Mer läsning

Annons