Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlahallen byggs om utan att bowlingen flyttar

Nu finns en överenskommelse om hur Kumlahallen ska byggas om. Moderaterna och Socialdemokraterna har enats.

Annons

Så länge Moderaterna satt i opposition i Kumla kanaliserade de missnöjet med att bowlinghallen, som var tänkt att få ny placering i Kumlahallens markplan, skulle kunna servera alkohol där det rörde sig barn och unga.

Nu delar Moderaterna styret i Kumla med Socialdemokraterna. Tillsammans har de nu gjort en överenskommelse som innebär att bowlingen stannar där de nu är - i källaren.

Enligt Moderaten Mats Hellgren beror det inte minst på att en flytt av bowlingen bedöms bli för dyr.

Utrymmena där omklädningsrummen till badet låg skulle behöva ny ventilation och flera andra kostsamma förändringar.

- Det skulle bli väldigt, väldigt dyrt. Nu har vi istället en lösning där vi får en flexibel hall som kan ställas om för flera olika behov och det till en kostnad som är mycket lägre, säger Mats Hellgren.

Det tror Hellgren kan vara något som kan passa föreningslivet eftersom dess behov kan skifta över tid, beroende på vad som är populärt.

- Som det blir nu kan lokalen användas till allt mellan kampsport och dans och den kan delas upp i allt från en stor till tre mindre hallar, säger Hellgren.

För bowlingens del innebär beslutet att den rullar på som tidigare i samma lokaler, men de kommer att fräschas upp i samband med hela Kumlahallens renovering.

- Tanken är sedan att vi ska leta efter en ny, annan lokal, dit bowlingen kan flytta.

I och med det beslut M och S nu fattat finns ett underlag för de entreprenörer som vill vara med och lägga anbud. När en upphandling kan bli klar återstår att se.

- Men vi vill naturligtvis i gång med det här så fort som möjligt, säger Mats Hellgren.

Sedan tidigare är det bestämt att den del av hallen som förut var bad ska byggas om för att passa för gymnastik. I övrigt är det mest tal om att framförallt invändigt fräscha upp byggnaden som byggdes i slutet av 1960-talet.

Mer läsning

Annons