Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlasjönt inleddes med solsken

Nu har sommarens Kumlasjönt startat. Och en rockig sådan blev det, då en lång rad ungdomsband avlöser varandra under onsdagen.

Annons
Rockigt. Wake me up hörde till de låtar som Clore, med frontsångerskan Cissi Fryxell, framförde.

Konserterna avlöser  varandra till långt in på onsdagskvällen, med solsken från en klarblå himmel precis som alla önskat.

Studiefrämjandet har gjort sig kända för att vara rena musikmaskinen i Kumla, med många aktiva musiker och sångare. Nytt för i år var att även Studieförbundet Vuxenskolan och ABF fanns med, varav bandet Clore spelade för de sist nämnda.

Spelade sönder strängenSångerskan och basisten Cissi Fryxell hade först svårt att höras, då bandmedlemmarna Robin Samuelsson och Linus Liljerås rockade loss med gitarrerna. Vilket också hade en annan baksida:

– Det här var inte bra, gitarrsträngen gick av! Det har aldrig hänt tidigare, beklagar sig Robin Samuelsson efteråt.

Bandets trummis är Oskar Samuelsson, lillebror till Robin.

Hur funkar det att spela som bröder i samma band?– Jodå. Lite syskonkäbbel kan det allt bli när vi repar, men aldrig då vi har spelningar, säger Robin med ett leende mot Oskar.

Kumlasjönt var en mjukstart inför nästa utmaning för Clore: den 4 juli medverkar de på Talangen i Örebro.

Nästa Kumlaband på scenen, som strax innan berättar att de ska bjuda på akustisk comedy pop, kallar sig MysPys och består av medlemmarna Ivar Westin, Axel Frisén och Filip Aspelin.

De har spelat tillsammans i tre års tid. Nu framförde de bland annat Dagens ungdom, som var den första låt de skrev tillsammans, Mitt liv, som handlar om Ivar Westins deppiga tid då han började gymnasiet och avslutningen med nyskrivna Värdefull.

Belöningen var applåder och busvisslingar från en grupp kamrater som slagit sig ned i gröngräset på slänten framför scenen.

Ivar Westin, sångare i MysPys.
Blandade åldrar på publiken på bänkar och i gröngräset.

Mer läsning

Annons