Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarngården kan bli förskola 

Delar av Kvarngården kan byggas om till förskola. De planerna finns inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Annons

Skisser ska presenteras på barn- och utbildningsnämnden nästa vecka. Sedan blir det upp till nämnden att besluta om man vill gå vidare med planerna.

Det handlar om att ge plats för två förskoleavdelningar i bottenvåningen på det före detta äldreboendet. Det är tänkt att förskolan skulle ha entré mot bilioteksparkeringen.

– Det skulle kunna bli otroligt bra. Jag tror att det är bra att få ihop olika generationer, säger Stefan Svensson, (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

De lokaler som kan bli barnstuga hyrs i dag ut till föreningar såsom PRO och Gata upp och gata ner. Esso Engwall på Gata upp och ner hoppas att det även fortsättningsvis ska finnas plats för den lokalhistoriska föreningen på Kvarngården.

– Kvarngårdens läge är helt rätt. För vår del har det börjat nå ut till folk var vi finns och vi har bra plats för våra samlingar.

Han anser också att man bör vara rädd om den verksamhet som finns i Kvarngården och som vänder sig till äldre. Inte minst med tanke på att kvarteret får ännu fler seniorer när trygghetsboendet blir klart till hösten.

Läs mer i morgondagens NA.

Mer läsning

Annons