Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagbygge bäddar för ny socialchef

Det överraskande beskedet att Catarina Carlsson slutar som socialchef kom kanske ändå inte som någon total överraskning.

Annons
Gunnel Kask (S), ordförande i socialnämnden, har ett lagbygge klart som ska mildra effekten av att förvaltningen står utan tre centrala chefer.ARKIVBILD: GÖRAN KEMPE

Redan två dagar efter hennes besked har Gunnel Kask (S), ordförande i socialnämnden, en plan klar på hur kommunen ska lösa chefsfrågorna för socialförvaltningen.

Det är ett lagbygge med uppgift att leda förvaltningen och även delta i processen fram till dess en ny socialchef är rekryterad.

– Jag kan inte avslöja vilka namn det rör sig om förrän personalen informerats på måndag, säger Gunnel Kask.

En inte alltför vågad gissning är att Catarina Carlsson kommer att spela en roll i det lagbygget. Hon finns ju kvar till den sista mars som socialchef och kommer efter det finnas kvar hos kommunen med andra arbetsuppgifter. Under den tiden hoppas Gunnel Kask att ha tillsatt en av de tre vakanta chefsposterna. Det är en ny chef till äldreomsorgen som då ska vara på plats.

– Antalet sökande till den posten har varit över förväntan. Dessutom är flera av dem mycket välmeriterade, säger Kask.

Enligt Kask har kommunen gjort en omorganisation där två nyinrättade tjänster som enhetschefer ingår innebär att det inte är lika bråttom att hitta en ny chef för individ- och familjeomsorgen. Men på sikt ska även den grenen av socialförvaltningen ha en ny chef på plats.

Mer läsning

Annons