Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läget oförändrat i sökandet efter fiskaren

(Uppdaterat 21.20) En 44-årig man anmäldes saknad under natten mot onsdagen efter att han aldrig kom hem från en fisketur i Hällabrottet.

Annons
Under förmiddagen har en helikopter från Stockholm hjälpt till i sökandet efter den försvunna 44-åringen.

Räddningstjänsten hjälper polisen i sökandet efter mannen som under tisdagen cyklat till Hällabrottet för att fiska men som sedan aldrig kom hem. Mannens fiskespö och övrig utrustning har påträffats vid platsen och polis och räddningstjänst söker i området.

Sökandet har pågått under hela kvällen. Förstärkningen från Sjöpolisen i Stockholm har lämnat sökområdet vid 21.15-tiden på onsdagskvällen. Polisen är också på väg att lämna området.

- Vi kommer att avsluta för kvällen och återuppta sökandet i morgon. Exakt hur har vi inte bestämt än, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vilka områden söker ni i?

- Vi har sökt kraftfullt i området runt sjön. Det som är kvar att söka igenom är vattnet. Det har gjorts med sonarutrustning under kvällen utan att få någon träff, säger Jens auf der Heide.

Under torsdagen återupptas sökandet med hjälp av båt och en hund som är tränad att söka i vatten.

På onsdagsmorgonen fick sökpådraget förstärkning med en helikopter.

- Vi har under dagen haft förstärkning från polis i hela länet, och både hemvärnet, Missing people och räddningstjänsten hjälper till i sökandet, sa polisens insatschef, Tony Quiroga, vid 11.20-tiden.

Polis och hemvärn sökte med hundar och personal. Hemvärnet var även på plats med en mc-patrull, och Missing people har en ATV-grupp på plats.

Sökandet kommer pågå så länge det anses finnas platser som ännu ej är genomsökta, men Tony Quiroga kan inte säga hur länge han tror sökinsatsen kommer pågå.

- Vi söker brett och har ett större antal resurser på plats och igång.

I nuläget misstänker inte polisen att något brott ligger bakom försvinnandet.

- Nej, vi misstänker inte brott, säger Tony Quiroga.

Han är tacksam för den hjälp polisen får av både Missing people och hemvärnet.

- Jag är tacksam att det finns intresse hos militär och civila att hjälpa till i sökandet, och alla som är här är väldigt proffsiga och seriösa.

Under dagen har fem polispatruller, utöver hemvärn och Missing people, varit inblandade i sökandet. På onsdagseftermiddagen fanns två patruller på plats, med en tredje på väg ut.

Hur länge sökandet kommer pågå kan Stefan Wickberg på Örebropolisen inte svara på.

– Vi fortsätter så länge det finns utsikt att det ska fungera, och så här års är det ju i stort sett ljust hela dygnet.

Hemvärnets hundpatrull söker längsmed Nordsjöns kant.

Mer läsning

Annons