Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lahall visar naturfotografier

Natur, ljus och tillfälligheter. Jan-Peter Lahall visar nu flera av sina fotografier i utställningen ”Naturligt-vis” i utställningshallen på Kumla bibliotek.

Annons
Vernissage. Flera besökare kom i går till Jan-Peter Lahalls vernissage av utställningen ”Naturligt-vis”. Foto: Tove Svensson

När Jan-Peter Lahall får en kamera så börjar hans sökande efter motiv.

– Jag går omkring och letar och hittar ofta olika motiv.

Jan-Peter Lahall fotograferar mycket i naturen, både i Sverige och utomlands, och är känd för sina naturfotografier.

– I naturen planerar jag för att få ljuset som jag letar efter. Sedan är det ofta tillfälligheter som dyker upp. Som till exempel på det här fotografiet, säger han och visar ett av fotografierna.

– Det är Svartån. Isen smälter och det kommer vatten underifrån. Då kommer det en gräsand och går. Är du ute mycket får du många chanser, säger Jan-Peter Lahall.

För två dagar sedan ringde en representant från Naturhistoriska riksmuseet i London. De ska göra en bok om 50 års fotografier från olika tävlingar.

– De ville använda min bild ”Vassreflektioner” som öppningsbild. Jag vann 1999 och 2000 i klasserna ”Wild places” och ”Creative art”.

Jan-Peter Lahalls utställning ”Naturligt-vis” visar olika tekniker hur fotografierna är skapade och framkallade. Utställningen pågår till och med den 10 februari.

Mer läsning

Annons