Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare hotas av skriftlig varning

Överläggningen kring den lärare som i slutet av höstterminen var inblandad i en kontrovers i matsalen på en av Kumlas skolor, slutade i oenighet. Lärarnas Riksförbund är mycket förvånade över kommunens kraftiga agerande i ärendet.

Annons

NA har tidigare skrivit om den lärare som i slutet av höstterminen helt tappade kontrollen över sig själv i matsalen på en av Kumlas skolor. Hon skrek och svor åt flera elever och slog enligt vissa vittnen även till en av eleverna med handflatan.

Barn-och utbildningsförvaltningen vill dela ut en skriftlig varning till läraren.

Tyngsta artelleriet

Lärarnas Riksförbund, som företräder läraren, är mycket förvånade över detta.

– Man tar direkt till det tyngsta artilleri man har, och nöjer sig inte ens med en muntlig varning som man annars brukar börja med, säger Örjan Lindqvist, ordförande i LR.

Fackförbundet anser att det bevisligen inte var frågan om någon fysisk kränkning. Ett vittne har sagt till förbundet att eleven kom springandes, och träffades av lärarens hand då denne höjde handen för att stoppa eleven.

– Det enda som är helt klarlagt är att olämpliga ord har använts. Våra jurister har gått igenom en mängd andra liknande fall och funnit det helt orimligt att en skriftlig varning skulle utgå på grund av det inträffade.

Oenighet

Förbundet finner det även underligt att händelsen utretts av barn- och utbildningschefen, i stället för sommer brukligt skolans rektor.

Överläggningen mellan barn- och utbildningsförvaltningen och Lärarnas Riksförbund slutade i oenighet. Örjan Lindqvist kan i dagsläget inte svara på om förbundet kommer att driva ärendet vidare.

– Först måste vi se den skriftliga varningen. Arbetsgivaren har hittills bara sagt att de överväger att dela ut en sådan.

Mer läsning

Annons