Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil krockade med skyddsfordon

En lastbil körde in i ett skyddsfordon i samband med att det målades linjer på E20 i höjd med Sickelsta under tisdagen. Chauffören kan komma att misstänkas för vårdslöshet i trafiken.

Annons

Olyckan inträffade vid 15-tiden på tisdagen. Lastbilen körde då in i det fordon som skyddar lastbilen som målar linjerna på vägen. 

- De har en lastbil som målar linjer på vägarna och en bit bakom har man ett fordon med en jätteskylt som åker sakta bakom för att skydda, vi har ju haft några dödsolyckor genom årens lopp. Då har det kommit en lastbil nu och kört in i skylten, säger Peter Persson, polisens vakthavande befäl.

Inga personskador har rapporterats. Lastbilen fick bärgas från platsen. Under tiden blev framkomligheten i norrgående riktning begränsad.

- Det blev lite stopp och stök i trafiken. Vi har en polisbil på plats för att underlätta bärgningen. Det var tyvärr så att folk runt i kring inte saktade ned, utan bara svepte förbi. Det var så vi fick in larmet, folk var oroliga för att något skulle hända.

Nu kan lastbilschauffören komma att misstänkas för vårdslöshet i trafiken.

- Han kommer att bli misstänkt för något, sen om det är vårdslöshet i trafik, det vet jag inte. Sen är det frågan om lastbilen har stått still eller rullat sakta. Man ska alltid uppskatta hastigheten så att att man kan stanna för varje upptäckt. Nu har jag inte varit på plats, men visst ligger det nära till hands och tro att det är dålig uppmärksamhet vid påkörandet, säger Peter Persson.

Har du bilder från platsen? Skicka mms/sms till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons