Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa fick svar av Reinfeldt

I somras skrev Lisa Åhs ett brev till Fredrik Reinfeldt.
Två månader senare fick hon svar.

Annons
12-åriga Lisa fick tips av statsministern för hur man kan hantera mobbning.

Lisa Åhs har just börjat sexan i Kumlaby skola. Hon har oroat sig för situationen med mobbning och att vissa barn blir misshandlade i sina hem.

En dag i mitten på juni bestämde hon sig för att skicka e-post till statsministern för att fråga honom om vad hon kunde göra för att hjälpa till.

Avskyr mobbning– Jag avskyr att folk mobbas. Jag ville veta vad man kan göra åt det för vi pratar inte så mycket om mobbning i skolan.

Svaret från Fredrik Reinfeldt kom på posten i slutet av augusti. Lisa Åhs blev väldigt förvånad över att få svar, speciellt med tanke på att det hade gått så lång tid.

– Jag är nöjd med svaret. Han skriver att de ska hjälpa till med pengar till skolorna för mobbningen, så det är bra, säger Lisa Åhs.

Satsar miljonerI brevet står det att regeringen satsar tio miljoner på att motverka mobbningen i skolan. Pengarna ska ge lärarna bättre förståele för hur mobbning ”uppstår, förebyggs och förhindras”.

I Lisa Åhs skola finns två kamratstödjare i varje klass. Deras roll är att berätta för en lärare om de ser att någon är elak mot en skolkamrat. Sedan är det lärarens roll att prata med båda eleverna, men speciellt den eleven som betett sig felaktigt.

– Jag har varit kamratstödjare förut och det är jättebra att vi har det på skolan.

Lisa Åhs är annars inte speciellt intresserad av politik men om hon fick hjälpa till med ett annat område förutom mobbning skulle hon vilja hjälpa barn som har det svårt i andra länder.

– För många har det verkligen jättesvårt, säger Lisa Åhs.

Brevet från statsministern.

Mer läsning

Annons