Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagsöppen skola drog fulla hus

Det blev folkvandring till Fylstaskolan när elever och skolpersonal bjöd in anhöriga till se sig om på skolan.

Annons
Modellarbete. Klasskompisarna Wilma Ivarsson och Amanda Nilsson fick hjälp av Amandas pappa Leif att jobba med modellen av en stenåldersby på Fylstaskolans öppna hus-dag. Läraren Jessica Gustavsson tycker att det är kul att så många föräldrar tar chansen att se vad deras barn jobbar med i skolan.

Lördagens öppna hus var det andra från starten förra året. Det var trångt, trevligt och glada miner i korridorer och skolsalar när föräldrarna intog sina barns domäner.

– Jag får en känsla av att det är fler föräldrar och anhöriga till eleverna här i år, utbrast läraren Malin Göthemo-Hanell nöjt.

Hon ser den här dagen som en bra möjlighet att få visa upp skolans lokaler och vad eleverna arbetar med. Under två och en halv timme gavs de anhöriga chansen vad som händer på Fylstaskolan som har elever från förskoleklass till och med årskurs fem.

Mycket att ta del av

Det var mycket se den här lördagsförmiddagen på Fylstaskolan – i gympasalen var det musikal, sång av skolans två körer, dock- och tulpantillverkning, tipspromenad och frågesport.

– Jag tycker det är kul att få den här möjligheten att se vad mina barn gör i skolan och hur deras miljö ser ut. Amanda har frågat mig om jag inte kunnat vara med en vanlig skoldag, men det har krockat med jobbet och aldrig blivit av, säger Leif Nilsson.

Han ger sig in med liv och lust i det stenåldersprojekt som dottern Amanda i 3A just nu bygger med sina klasskompisar. Det är en modell över en stenåldersby som i en tidsaxel sträcker sig från jägar- och samlartiden till bondestadiet.

– Det är jättekul att pappa är här och ser vad jag gör i skolan, säger Amanda medan hon får med sig pappa Leif i bygget.

Stenåldern rolig

Enligt Amanda är arbetet kring stenåldern det roligaste som hänt den här terminen. När pappa Leif kommer med fler idéer kring modellbygget är Amanda med på dem för det är ju så kul att han är med i skolan – även om det är på en lördag.

– Jag tycker att det här blev fint, säger hon när pappas idé om plogfåror på åkertegen blivit verklighet på modellen.

Insyn. Tuva Sandh i 3B var i full färd att visa mamma Eva och pappa Marcus vad de lärt sig under sitt skoarbete med vatten som tema. På öppna hus-dagen gjorde hon en målning med dikter om vårt livsviktiga vatten. – Bra att få lite insyn i vad det är som händer i skolan. Jobbet gör ju att det inte är så lätt att vara med under vanlig skoltid, tyckte Tuvas föräldrar.

Mer läsning

Annons