Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotteri om platser på engelska enheten

Lottdragning avgjorde vilka elever som ska få plats på Skogstorpsskolans engelska enhet. Det ifrågasätts nu av flera föräldrar.

Annons

Till hösten har drygt 76 elever sökt om att få gå Skogstorpsskolans engelska enhet – 30 får plats. Vilka det blir har avgjorts genom lottning.

Föräldrar upprörda

Hanteringen upprör flera föräldrar som hört av sig till barn- och utbildningsförvaltningen. Det är flera saker som de anser är problematiska med den information som getts och hur det i själva verket blev.

En av föräldrarna säger till NA att hon uppfattar att den engelska enheten inrättades för att behålla elever i Kumla som annars skulle söka till Engelska skolan i Örebro.

– När det nu visar sig att man inte får plats på engelska enheten så är det för sent att söka till Engelska skolan.

Känner sig snuvade

Hon menar att barnen känner sig snuvade på sin önskan att få en utbildning där engelskan tar stor plats.

Från barn- och utbildningsförvaltningen säger man att det är möjligt för alla elever att läsa mer engelska än läroplanen anger genom att välja det som elevens val. Då handlar det om ytterligare två timmar engelska i veckan.

– Men på engelska enheten handlar ju det om ett helt annat arbetssätt, säger föräldern.

Några föräldrar överväger att vända sig till Skolinspektionen för att se om det ens är enligt reglerna att låta lotten avgöra vilka elever som får plats på engelska enheten.

Läs mer i torsdagens NA

Mer läsning

Annons