Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottning en fråga för Skolinspektionen

Nu har Skolinspektionen fått in en formell anmälan om förfarandet då platser till Skogstorpsskolans engelska enhet lottades ut.

Annons

Anmälaren är pappa till en flicka som ska börja på Skogstorpsskolan till hösten. Hans anmälan är i stort sett liktydig med de klagomål som framförts i NA för några veckor sedan. Dels handlar det om att elever från skolans närområde inte har förtur till platserna på engelska enheten. Alla elever som sökt enheten, även från andra delar av kommunen, har lika stor chans att komma in.

Dels handlar det om att platserna har lottats ut. Anmälaren anser att man inte kan använda den metoden om antalet platser inte räcker till. Dessutom ifrågasätter han om kommunen gjort vad den kan för att få fram fler platser. Lokalerna räcker till, men skolledningen hänvisar till att det inte finns tillräckligt många lärare med rätt kompetens. ”Skolan har inte annonserat ut tjänster eller försökt att rekrytera personal med rätt kompetens”, heter det i anmälan.

En sista punkt handlar om att informationen om vilka som fått någon av de 30 platserna kom så sent att det inte var möjligt att söka om till andra skolor.

Mer läsning

Annons