Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucas återfunna hund fick nytt namn

Vid 23-tiden natten mot onsdagen hittades den lilla bortsprungna hunden välbehållen. Många hade då engagerat sig i letandet.

Annons
Tillsammans igen. På onsdagen återförenades Lucas Claesson med sin hund, som ska heta Blixten.

Sjuårige Lucas Claesson fick i måndags en egen hund. En liten svartvit hanhund som är en blandning mellan chihuahua och jack russel.

– Jag ville ha en liten och stark hund, förklarar Lucas sitt val av hund.

Vid lunchtid på tisdagen, när Lucas var i skolan, smet hunden ut och sprang bort.

När pappa hämtade honom efter skolan var den ännu inte återfunnen.

– Han var helt förstörd, pojkstackarn, säger farfar Erland Claesson, en av dem som ägnade en stor del av tisdagen åt att leta efter hunden.

NA efterlyste

Efter att NA lagt ut en efterlysning på sin hemsida och på facebook, började tipsen och stödet strömma in till familjen.

– Vi fick enormt mycket hjälp i letandet. En djurorganisation upp från Värmland erbjöd sig att komma ner och gå skallgång om hunden inte återfunnits till dagen därpå, säger Erland.

– En man som var ut och gick med sin hund såg min hund ute på ett fält. Men eftersom hans hund var så mycket större blev min hund rädd och sprang vidare, berättar Lucas.

Anonymt sms

Mörkret föll utan att någon hund hittades. Men så, efter ett anonymt sms som beskrev en plats i Hällabrottet där hunden blivit sedd, vände lyckan.

– Den låg och tryckte under en container vid återvinningsstationen mitt emot Yxhults gamla huvudkontor, säger Erland som tog med sig den frusna ch hungriga hunden hem över natten.

När NA träffar dem har Lucas och hunden precis återförenats utanför Tallängens skola. Lucas håller det lilla djuret i famnen och ser strålande glad ut.

– Vi ska köpa en hundkorg senare i dag som den kan ligga och sova i inne på mitt rum. Och så har jag bestämt nu att den ska heta Blixten, eftersom den var så snabb när den sprang bort.

Mer läsning

Annons