Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad kväll för Musik på hög

För elfte året i rad hölls i går Musik på hög. 1500 betalande åskådare kunde under dagen se Tommy Körberg och Jonas Hjelte uppträda på scenen.

Annons
Folkkär. Tommy Körberg intog i går scenen på Kumlas sommarkonsert Musik på hög.

Musik på hög har blivit en tradition för många Kumlabor. I år var arrangemangets dragplåster den folkkära artisten Tommy Körberg. – Det här är ett underbart ställe att spela på måste jag säga, säger Tommy Körberg.

Samarbete

Ansvariga för tillställningen står ett samarbete mellan ABF, folkets hus, Kumla promotion, studieförbundet och Kumla kommun för.

– Vi har vädret att tacka för att det blivit en sådan hittills lyckad afton, säger Thomas Andersson, projektledare

Autografer

Innan konserter drar i gång står Körberg bakom scenen och skriver autografer till sina beundrare.

Jonas Hjelte öppnar samtidigt konserten, och låter publiken njuta av svenskskrivna sånger i det vackra sommarvädret. De avslappnade åskådarna har intagit Kvarntorpshögen med picknickfiltar och baden-baden-stolar. Och de flesta är här för en anledning – Tommy Körberg.

Idol

– Han har varit en idol sen man var barn. När han väl kommer till Kumla måste man ta chansen och se honom såklart, säger Anita Svensson.

Nytt för i år är kvällens program, Pop på högen.

– Vi har tidigare riktat oss till den lite äldre publiken. I år har vi också gett utrymme för den yngre generationen genom att bjuda in lokala popband som spelar senare på kvällen. Det är något vi ser väldigt positivt till, och nog kommer fortsätta med. Vi hoppas såklart det ska bli en tradition för även de unga att besöka våra tillställningar, säger Gertrud Åstrand, en av arrangörerna för Musik på hög.

God stämning. Publiken stormtrivdes i det soliga sommarvädret.
Ute bland publiken. Innan konserten drog i gång hann Tommy Körberg skriva autografer åt sina beundrare

Mer läsning

Annons