Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft för Alléskolan, JN-gymnasiet tappar

På måndag börjar en ny årskull på gymnaiseskolorna Alléskolan och John Norlandergymnasiet i Sydnärke.

Annons

John Norlandergymnasiet i Kumla och Alléskolan i Hallsberg slår upp portarna på måndag. Då välkomnas de nya förstaårseleverna till de respektive skolorna. På båda skolorna väljer man att låta ettorna börja på måndagen och släppa in tvåorna och treorna på tisdagen.

På John Norlandergymnasiet kommer det att gå färre elever än tidigare år till följd av en omorganisation där man samlat gymnasieutbildningen och vuxenutbildningen.

– Skolan är betydligt mindre på grund av att många program försvann, den har egentligen halverats, säger Gunnar Andersson, rektor vid John Norlandergymnasiet, och påpekar att skolan finns kvar.

– Skolan lever och frodas, många tror att den lagt ner och det har den definitivt inte. Vi har som uppdrag att jobba med programmen och att utveckla lärlingsutbildningarna, säger han.

Alléskolan har samtidigt växt med rekordmånga ansökningar till skolan program. Av 1 900 elever på skolan kommer 600 vara förstaårselever, vilket NA skrivit om tidigare. I höst börjar för första gången elever på skolans nya speedwayprofil.

Se länkarna till höger för antagningslistorna.

Mer läsning

Annons