Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majeed om

Det här anser Majeed om...

Annons

Bagdad

Jag ägde butiken på Köpmangatan tillsammans med en annan familj. Men de lurade mig på pengar. De sade att det inte fanns pengar på kontot trots att jag hade kvitto på vad vi sålt för. Jag förlorade nästan 300 000 kronor. Det gör fortfarande ont när jag tänker på det.

Språk

Jag kan fem språk: turkiska, arabiska, kurdiska, svenska, engelska. Och så kan jag lite somaliska, som jag har lärt mig här i Kumla. Jag har bara läst två veckor på SFI innan vår andra dotter föddes. Sedan var jag hemma i ett halvår för hon låg på sjukhus sina första sex månader.

Saddam

Vi är tacksamma till USA för att de fick bort Saddam Hussein, men inte för vad som kom efter. Saddam Hussein var diktator och ond och vi var rädda för honom. Men vi visste var vi hade honom. Nu finns det 1000 Saddam i Irak som vi inte känner.

Politik

Jag har engagerat mig i Socialdemokraterna. Jag tänker att nästan alla borde kunna kalla sig socialdemokrater. I Kumla samarbetar vi med Moderaterna. Här känns det inte som att vi tänker på att vi är olika partier, utan att vi alla vill göra det bästa för Kumla.

Fiske

Jag gillar att fiska. Jag har lärt mig av min kompis Yngve. Jag köper fiskekort och fiskar i Hällabrottet och Säbylundssjön. Min dotter ”bokar” mig när jag är ledig och det är bra väder. En gång fick jag en abborre på 2,7 kilo. Den lagade min fru i ugn och vi åt den med potatis och dill.

Mer läsning

Annons