Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet var tydligt – raka vägen upp till ettan

Raka vägen till Division 1 var det som gällde för herrarna i Kumla IBK inför säsongen. Promenadvinsterna stod som spön i backen och serien vann de med hela 15 poäng. Nu vankas en kort tid av ledighet innan förberedelserna med försäsongsträningen drar i gång.

Annons
Målskytt. Johan Nordström fick sätta den avgörande bollen i sista kvalmatchen i en fullsatt Kumlahall.

Stämningen är skön och avslappnad i Skogstorpsskolans sporthall där Kumla innebandyklubb kör sin sista träning innan uppehåll.

Målet med säsongen var glasklart. Inget annat än spel i Division 1 nästa år var det som gällde. Efter att avancemanget var klart finns bara glada miner hos spelare och ledare som levde upp till klubbens förväntningar.

– Det känns lite konstigt på något sätt tycker jag. För att det har varit uttalat så länge och serien hade vi i stort sett redan vunnit i början av februari. Så det har varit en lång väntan, men det känns mest skönt att vi klarade det, säger Patrik Davidsson, huvudtränare.

– Vår första förlust kom i första kvalmatchen, så då började man fundera lite. Men vi lyckades vända och stå som segrare till slut och det kändes väldigt bra, tillägger assisterande tränare Magnus Svensson.

Patrik och Magnus tog över som tränare inför säsongen och förutsättningarna vad gäller bredden i truppen fick sig en törn när flera spelare lämnade klubben.

– Vår trupp i år var jätte-tunn, men vi hade ändå mycket bra toppspelare. Vi tappade fem–sex riktigt bra gubbar inför säsongen och då började man tänka: hur ska det gå? Men, vi har tränat jättebra och grabbarna har verkligen bjudit till. Så vi lyckades trots en tunn trupp, säger Patrik.

Vad har ni för mål inför nästa säsong?

– Vi har inte pratat ihop oss riktigt med styrelsen ännu. Men, vi vet ju vad vi vill och det är att hänga kvar och att utveckla spelet. Sen brinner vi mycket för att utveckla spelare och se dem ta kliv i rätt riktning, säger Patrik och tillägger.

– Och ställer spelarna upp på det vi vill från början så tror jag att det kommer att gå jättebra.

En framgångsfaktor till den lyckade säsongen och uppflyttningen till Division 1 är lagandan och gemenskapen i truppen.

– Stämningen i laget är fantastisk, säger Magnus.

– Det har gjort saken lättare för oss också att gemenskapen har varit bra. Även killar som kommer utifrån har tagits väl om hand och kommit in i laget. Så atmosfären är riktigt bra, tillägger Patrik.

Johan Nordström som varit en tongivande spelare i laget håller med om att lagandan är bra i truppen och berättar om sina tankar inför nästa säsong och känslan efter slutsignalen i sista kvalmatchen.

– Vi har en väldigt bra gemenskap i laget som vi även kan leva på i hårda stunder och peppa varandra. Inför kommande säsong är det bara att gasa. Det är en helt annan serie med högre tempo och tuffare spel, så vi måste vara väl förberedda.

– Det var otroligt skönt när vi satte avgörande 7–3-målet inför hemmapubliken, som jag hade turen att få göra själv, säger Johan.

Mer läsning

Annons