Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin fick Zlatans tröja

25-åriga Malin Persson från Kumla fick Zlatans tröja efter matchen mot Frankrike. Sverige tog sig inte vidare i EM, men Malin deppar inte för det. – Vi kanske förlorade matcher på planen, men vi vann definitivt alla matcher på läktaren.

Annons

2-0 till Sverige med tre minuter kvar av matchen. Malin hoppar och skriker bland nästan 15 000 svenska supportrar på läktaren i Kiev, Ukraina. Domaren blåser av och hela Sverige jublar. Malin och några andra ställer sig upp på kanten av läktaren och längre bort ser dem Zlatan komma gående bort mot hörnflaggan där de står. Han tar av sig tröjan och Malin förstår att någon lycklig själ ska få den.

– Sedan pekade han på mig och jag kollade mig omkring för att se om han pekat på någon annan, men det var mig han pekade på. Jag fattade ingenting, säger Malin.

Zlatan tittade på Malin och överräckte tröjan. Malin fortsatte att skrika. Hon försökte att ta på honom, men han var för snabb därifrån. I periferin pratade någon om att Ola Toivonen hade kastat upp sina skor, men det struntade Malin i. Hon hade ju fått Zlatans tröja. Det dröjde inte länge förrän första budet på tröjan kom. 5000? 10 000? Malin bara skrattade. Innan hon drog ut för att fira vinsten gick hon och låste in tröjan på hotellet.

– Sedan gick jag ut och festade med de svenska fansen. Under kvällen var det flera som kom fram och frågade om det var jag som var Zlatan-tjejen. Lyckoruset efter matchen var så stort att jag inte kunde sova på hela natten.

Hur stort var det här för dig?

– Det var min lyckligaste stund någonsin. Jag har följt Zlatan sedan han spelade i Malmö FF och fotboll har över huvud taget alltid varit en stor del av mitt liv. Någon gång kanske det händer något som kan toppa det här, men just nu är det här det största som har hänt mig.

Vad ska du göra med tröjan?

– Jag vet inte. Jag tror att jag ska rama in den. Jag kanske säljer den någon gång i framtiden, om den ökar mycket i värde, men just nu känns det inte så. Han gav den ju till mig!

Malin var i Kiev mellan 15-20 juni. Egentligen hade hon inte planerat att åka till Ukraina över huvud taget, men när en bekant annonserade ut en överbliven biljett via Facebook nappade hon direkt.

– Det var fantastiskt att vara där. Sverige hade den absolut största klacken i Kiev. Vi marscherade genom staden på avspärrade gator och sjöng medan förvånade ukrainare såg på. Det var stort.

På tröjans vänstra bröst syns gräsfläckar och dobbmärken, och man kan fortfarande känna lukten av svett och kämpaglöd. Det här är en tröja som aldrig kommer att tvättas. Och, för Malin, symbolen för något hon aldrig kommer att glömma.

En tröja som aldrig kommer att tvättas.
Malin Persson från Kumla fick Zlatans tröja efter matchen mellan Sverige-Frankrike.
Lycka. Att få Zlatans tröja är det största som har hänt Malin.
Malin försökte ta på Zlatan, men han var snabb därifrån.
Lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic gav även bort kaptensbindeln efter matchen.

Mer läsning

Annons