Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många anmälda till utbildningsdag

Uppslutningen ser ut att bli stor till den utbildningsdag som projekt Familjehemsmöten arrangerar nu på lördag på Folkets hus. Över 160 personer har anmält sig.

Annons

NA skrev i början av året om projektet Familjehemsmöten, som startats av familjen Klawatsch i Kumla. Syftet är att familjer som tar emot andras barn i sina hem, ska få lättare att träffas för att hjälpa varandra och utbyta erfarenheter.

Projektet har kommit att engagera allt fler.

– Vi har hittat 41 familjer i närområdet som vill vara med oss. Även vår hemsida växer och får allt fler besök, berättar Petra Klawatsch.

Nu på lördag arrangeras en dag på Kumla Folkets hus, där hela familjer ska kunna åka på en utbildningsdag och samtidigt träffas och utbyta erfarenheter.

Författaren Gunilla O. Whalström, uppväxt i Kumla, hör till dagens föreläsare. Hon har skrivit en bok om en pojke som växer upp på familjehem. Carolina Lindberg är en annan av dagens talare. Hon kommer från Autismcentrum och ska berätta om situationen för funktionshindrade i familjehem.

Flera utställare deltar under dagen och för barnen finns många aktiviteter, bland annat hoppborg, sumobrottning, spel, film och ansiktsmålning.

Socialsekreterare från Hallsberg och Kumla kommer finnas med som deltagare under dagen, för att även de ska få del av nya kunskaper.

– Vi har över 160 anmälda deltagare. Då är det ändå många som visat intresse men som inte kunde komma, vilket på ett sätt är tur eftersom vi annars inte hade fått plats på Folkets hus, säger Petra Klawatsch som kan konstatera att intresset för att träffas är långt större än vad hon hade kunnat tro när hon startade projektet.

– Allt genomsyras också av en väldigt positiv anda, trots att vi ju egentligen inte har uträttat så mycket än. Det känns väldigt roligt.

Även den bredare allmänheten kan ta del av berättelser ur familjehemmens liv. På Kumla bibliotek finns en mindre skärmutställning.

Mer läsning

Annons