Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många obesvarade medborgarförslag och motioner

Många lämnar medborgarförslag och motioner till Kumla kommun. Just nu är även fler av dem än på länge obesvarade.

Annons

Kumlaborna är flitiga på att skriva medborgarförslag- hitills i år har det inkommit lika många förslag som under hela förra året, 25 stycken.

– Det är en fröjd med medborgarförslag, det tyder på engagerade kommuninvånare, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Men det finns som så ofta en baksida också: just nu är 19 medborgarförslag obesvarade medborgarförslag av de som överlämnats till nämnd, varav 16 är obesvarade från tidigare år. Flera byten av utredningssekreterare är en förklaring till fördröjningen. Nämnderna är nu tillsagda av den politiska ledningen att snabba på processen.

– Det finns ju också andra vägar in till agerande än via medborgarförslag. Vi hoppas där mycket på vårt servicecenter, att fler ska ringa dit och få hjälp på direkten istället för att det ska dra ut på tiden via ett medborgarförslag. En förfining av systemet, där vi också kan dokumentera på ett annat sätt än i dag, säger Katarina Hansson.

Ett tecken på att valåret har inletts är att antalet motioner ökat enormt: från 8 stycken under hela förra året till 18 stycken hittills i år. Även här finns många obesvarade: 20 stycken varav 16 är från tidigare år.

Mer läsning

Annons