Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många svingar på semestergolfen

Under veckan har den populära semestergolfen pågått på Kumla golfklubb. Runt 820 personliga starter har veckans olika tävlingar lockat.

Annons
Eftersnack. Pernilla Skinnars, Bengt Spongh och Mikael Skinnars byter några ord efter fredagens tävling.

Kumla. – Semestergolfen är ofta välbesökt. Många som inte tävlar annars är faktiskt med nu, eftersom det blir lite mer av en social aktivitet. Det är till exempel många partävlingar där man kan spela i valfria par, berättar golfklubbens ordförande Ulf Persson.

Det kommer folk både från hemmaklubben och mer långväga gäster. Pernilla och Mikael Skinnars från Kumla har varit ute på dagens tävling som var en partävling med kanonstart, som innebär att alla tävlande startar samtidigt.

– Det är Pernilla som har hållit uppe spelet i dag, säger Mikael.

– Visst är det alltid kul att placera sig, men målet är ju att bli bättre mot sig själv. Vi brukar vara med på semestergolfen för det är en sån trevlig sport, säger Pernilla.

Ulf Pettersson är nöjd med veckan hittills och hoppas att de sista dagarna ska fortsätta lika bra.

– Vi har ju haft väldigt bra väder under veckan, det är vi glada för. Även om det blir lite svårt att hinna med att vattna banan är det ju trevligast när det är vackert väder när det är tävlingar och mycket folk, säger Ulf.

Semestergolfen avslutas i dag, lördag, med en kanonstart.

Mer läsning

Annons