Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerad man insjuknade efter mystisk misshandel

Polisen kallades under onsdagskvällen till en by utanför Kumla. En kvinna uppgav att hon misshandlats av en maskerad man i sin brors bostad. Senare fördes den misstänkte gärningsmannen till sjukhus i kritiskt hälsotillstånd.

Annons

Klockan var elva på kvällen när den misshandlade kvinnan ringde polisen. Tillsammans med sin bror lyckades hon gripa den maskerade mannen - en 40-åring.

Polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Jag berättar inga detaljer om hur det har gått till eller om han har använt något tillhygge, utredningen får visa vad det är för något, säger polisens vakthavande befäl Jens Heide.

Tillståndet kritiskt

Både kvinnan och hennes bror skadades under misshandeln. Kvinnan blödde från huvudet medans hennes brors skador är oklara. Ingen av dem är enligt Jens Heide allvarligt skadade. Däremot befinner sig den misstänkte 40-åringen i ett kritiskt tillstånd.

– Han mår inte bra, säger Jens Heide.

Är det allvarligt?

– Ja, vi tror det. Det verkar vara ett sjukdomsfall.

Grov misshandelPolisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Vanligtvis brukar en misshandel rubriceras som grov om ett tillhygge använts eller om misshandeln på annat vis varit särskilt rå och hänsynslös.

Mer läsning

Annons