Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MC-åkare döms för vansinnesfärd i trappa

Flisorna rök när den 30-årige mannen körde upp för trätrappan till Kvarntorpshögen med sin motorcykel. 196 trappsteg på den långa trappan förstördes och nu döms mannen att ersätta Kumla kommun för de uppkomna skadorna.

Annons

Det var i september 2011 som en 30-årig man hemmahörande i Mölndal bestämde sig för att köra upp för de välkända 427 trappstegen upp till Kvarntorpshögen. Trappan byggdes 2005 efter initiativ från konstnären Olle Medin. Motorcykelturen slutade dock i stora skador trappan då stora träflisor slets bort av åkturen. Totalt skadades 196 trappsteg.

Mannen har erkänt att han har kört upp för trappan med sin motorcykel men att de skador som uppkommit enbart varit kosmetiska och inte orsakats under färden på trappan. Han menar också att trappan inte är något konstverk utan främst ett träningsredskap. Flera vittnen har också berättat för polisen att de sett den 30-åringen  i anslutning till Kvarntorpshögen där mannen också berättat han tänkt köra upp för trappan.

Örebro tingsrätt anser att mannen borde insett att trappan inte var avsedd för motorcyklar och att hans oaktsamhet orsakat de skador som uppkommit.

Kumla kommun krävde att mannen skulle ersätta kostnaden för att laga samtligen 427 trappsteg vilket skulle kosta 76 000 kronor. Örebro tingsrätt anser att mannen inte behöver betala för samtliga trappsteg då någon utredning om att byta ut alla trappsteg inte finns. Han ska därför betala för de 196 trappsteg som skadats, en summa som uppgår till 31 328 kronor.

Mer läsning

Annons