Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-stjärna på motorcykel stoppade rånare

På en uteserving på Kumla torg sitter förre roadracingstjärnan Lasse Carlbark med ett par vänner och äter lunch. Plötsligt cyklar maskerade personer förbi.– Vi tänkte att det där är säkert någon som håller på gör en konstig Facebook-film eller något, säger Lasse Carlbark.

Annons
Roadracingstjärnan Lasse Carlbark

Kort efter de maskerade cyklisterna passerat ser dock lunchsällskapet poliser komma springade, och förstår då att det är allvar.

– Så jag hoppar över staketet till uteserveringen och ropar till en kvinnlig polis att jag har en mc, kom så åker vi efter.

Den kvinnliga polisen hoppar upp bakom Lasse Carlbark. Han berättar att han blir väldigt imponerad över hennes beslutsamhet och lugn.

– Hon började direkt ge instruktioner om var vi ska åka och när vi ska svänga.

Tyvärr tappar de bort rånarna efter en liten stund, och börjar därför åka tillbaka. Polisen får då syn på två personer som hon tycker ser misstänkta ut, och ber Lasse Carlbark parkera motorcykeln.

– Hon ska ha en stor eloge och jag är väldigt imponerad över hur hon hanterade sitationen efter att vi stannat och hon gått fram till personerna som kunde gripas.

Vakthavande befäl Rikard Hiller säger att polisen haft stor hjälp från allmänheten och vittnen.

– Jag har förstått det som att de fått hjälp av en av allmänheten och en polis hoppade på en motorcykel, säger Hiller som berättar att två av männen flydde på cykel.

– Generellt tycker jag att det är bra när vi har hjälp av vittnen och allmänheten men man ska tänka på sin egen säkerhet, säger Hiller om insatsen.

Mer läsning

Annons