Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelhavstema både på utställning och väder

Det blev en liten tjuvstart på valborgseldandet när smeden Ann Christin Edlund brassade på i sin ässja på Solgårdsplatsen i går.

Annons
Ann Christin Edlund hade tagit med sin mobila smedja till utställningen på Solgårdsplatsen. Där smidde hon krokar och blompinnar inför ögonen på intresserade.

Under temat Medelhav hade tre kvinnliga företagare samlats i en gemensam utställning. De tre är smeden Ann Christin Edlund från Erik Persa-smedjan i Hällabrottet, Carin Karlsson med Björka Trädgård samt Jenny Liljeberg som driver Smycka vid Solgårdsplatsen.

Dagen till ära hade de även fått vädret med sig som bjöd på Medelhavsljum svalka under träden.

För de trädgårdsintresserade fanns en mängd växter som vanligtvis hör hemma i Medelhavsregionen. Bland annat ett citronträd med imponerande stora frukter. En del av växterna hade för dagen ingått en symbios med Edlunds smide. Sålunda klängde det en murgröna uppför det tvåbenta blomsterstöd som Annica Eriksson (S) köpte.

Inne hos Jenny Liljegren stod gemmologen Jonas Gewers med sin kunskap och utrustning beredd att besiktiga och värdera ädelstenar och pärlor.

Där gjorde han den obehagliga upptäckten att den diamant som en Kumlabo valt att investera i med största sannolikhet var en moissanite – en slags diamantimmitation. Då den enligt Gewers var synnerligen välgjord betingar stenen en tiondel av diamantvärdet.

För den som mot förmodan missat utställningen får de en ny chans under förmiddagen i dag.

Innan Eva Hellsten fick syn på kärlekspelargonen – som togs fram till Daniels och prinsessans Victorias bröllop – hade hon fastnat för en fjärilslavendel. Med de inköpen kommer blomsterprakten att eskalera i hemmet ett litet stenkast bort.
Den här moissaniten hade en Kumlabo köpt i tron att den var en diamant.
Gemmologen Jonas Gewers stod beredd med kunnande och utrustning inne i Smyckas lokal för att besiktiga och värdera pärlor och ädelstenar.
Ann Christin Edlund hade tagit med sin mobila smedja till utställningen på Solgårdsplatsen. Där smidde hon krokar och blompinnar inför ögonen på intresserade.

Mer läsning

Annons