Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellandagsdans drog fullt dansgolv

Kumla Södra PRO:s mellandagsdans erbjuder såväl social samvaro som skön motion efter julmaten. Husaren fylldes snabbt av dansande par när Samzons spelade upp.

Annons
Kollar in läget. Snart ska även Raili Johanssom ses i dansens virvlar. Men först tar hon en koll vilka som kommit av alla de hon känner.

Långbord står dukade med kaffekoppar, men inte många sitter där. Fikat får vänta till senare, först och främst ska här dansas.

Samzons intog scenen för en halvtimme sedan och golvet inne på Husaren är fyllt med danspar. I stort sett de enda som inte dansar är de damer som tvingas vänta på en kavaljer.

– Vi är alltid fler kvinnor än män på danserna, då blir det lite väntan ibland. Det gäller att vara snabb i bytena och fånga en kavaljer, säger Marita Engström, en av dem som för stunden väntar i utkanten av dansgolvet.

Hon dansar helst foxtrott och säger att mellandagsdansen alltid lockar många besökare, fler än vad som kommer till de danser som det annars bjuds upp till på söndagar en gång i månaden.

– Samzons drar alltid mycket folk. Och så är vi väl många i behov av att röra på oss efter all julmat.

En stund senare står Raili Johansson i samma hörn av lokalen. Hon sveper med blicken fram och åter över dansgolvet. Innan hon själv går ut där för att dansa, brukar hon kolla in vilka som kommit.

– Jag känner de allra flesta här. Det blir så när man ofta är ute på dans, säger Raili som var på Husaren även vid den dans som arrangerades på annandag jul.

– Och nya året firar jag in i Glanshammars bygdegård med dansen där, så den här veckan blir det dans ungefär varannan dag.

Raili har haft en del problem med sina knän, men säger att det onda som genom ett mirakel försvinner under stunderna med dansen.

– Så vet jag att det är för många, här känner vi oss inte sjuka fastän man kan ha olika krämpor i sin vardag. Tråkigheter av det slag som finns i dagstidningar och på tv-nyheterna pratas det inte heller om här.

Samzons verkar outtröttliga på scen. Lika kära nu som då, spelas för stunden. Ett par som vill ta ut svängarna lite extra i en bugg dansar vid sidan om de övriga. Fikat? Nej, det får vänta ännu en stund.

Mer läsning

Annons