Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Missar av det här slaget är ytterst ovanliga”

Både på Transam och Taxi Örebro tycker man att det är beklagligt med den missade körningen. Men också olyckligt att det skulle behöva gå så långt som till en polisanmälan.

Annons

Jörgen Engström som är trafikledare på Transam och lägger upp körscheman. Han kan i stort sett redogöra minut för minut hur den aktuella taxin rört sig.

– Chauffören är mycket ledsen över det inträffade. Vi har en väldigt hög säkerhet och missar av det här slaget är ytterst ovanliga.

Enligt Engström fick taxiföraren en hämtning av den autistiske pojken vid korttidsboendet. Omedelbart fick han ytterligare en hämtning i Kumla. Av någon anledning missade han sedan körordern om lämning på Kumlaby särskola, som doldes av ännu en hämtning i Kumla. De två senare hämtningarna ska till Örebro dit 12-åringen får åka med.

Inne i Örebro fick chauffören ett antal lämningar och hämtningar och tänkte inte så mycket på att pojken satt kvar bredvid honom. Sammanlagt är de ensamma i bilen under en till tre minuter. Det är först när chauffören fick en hämtning som ska till Karlskoga som han började undra vart pojken skulle.

Riskerade vite

Enligt Taxi Örebros vd Stefan Pettersson ringde han då taxis växel. Skälet till att föraren inte ringde Transam uppger han var risken att få betala 500 kronor i vite för att ha missat en lämning.

Transams vd Rune Gelinder tycker att det är olyckligt att ett eventuellt vite skulle ha hämmat chauffören från att ta kontakt med Transam.

– Vi utmäter inte vanemässigt några viten. De kommer först i fråga när vi märker av ett mönster av upprepat slarv hos chaufförer.

Stefan Pettersson på Taxi Örebro berättar att man i möjligaste mån försöker se till att det är samma chaufförer på de här körningarna och att föraren i det aktuella fallet är rutinerad.

– Men vi ska lära oss av den här händelsen, säger Pettersson.

Mer läsning

Annons