Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta för barnvåldtäkt släppta ur häktet

De två män som suttit häktade misstänkta för våldtäkt på en 14-årig flicka i Kumla släpptes på måndagskvällen på fri fot.
– Det tyder på att de inte kommer att dömas för grov våldtäkt mot barn, säger Ester Andersson Zandvoort, en av männens försvarare.

Annons

Måndagen var den tredje och sista rättegångsdagen i det uppmärksammade målet mot tre män misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Våldtäkten på en 14-åring ska ha genomförts i en lägenhet där en av männen bor.

Åklagaren yrkade på 5,5 års fängelse för Ester Andersson Zandvoorts 22-åriga klient, ett något kortare fängelsestraff för 20-åringen och ett ytterligare mildare straff för 17-åringen.

Tingsrättens ledamöter drog sig efter förhandlingarna tillbaka för överläggningar och meddelade vid 19-tiden att dom kommer att meddelas på fredag. Man bestämde också att de två häktade männen skulle försättas på fri fot i väntan på domen.

– Min klient blev väldigt lättad, säger Ester Andersson Zandvoort.

Hon vill inte spekulera i om domen på fredag blir fällande eller friande. Men menar att det faktum att hennes klient försatts på fri fot i alla fall tyder på att han inte kommer att dömas för grov våldtäkt mot barn.

Dagens tingsrättsförhandlingar avslutade alltså målet om barnvåldtäkt, men en av männen, 20-åringen, är också åtalad misstänkt för andra brott: rån och misshandel av två kvinnor under en fest i Hallsberg i början av november. Han ska även ha gett sig på en tredje kvinna. Han är också misstänkt för ringa narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och stöld.

Läs också

Na.se 9 januari: Tre män åtalas för grov våldtäkt mot barn

Mer läsning

Annons