Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möjligheter till skridskoåkning på jullovet

Under jullovet finns goda möjligheter till skridskoåkning i ishallen. Öppettiderna för allmänheten är utökade, med möjlighet att åka både med och utan klubba.

Annons
Stöd på isen. Max Björk, fyra år, åker skridskor för andra gången i sitt liv, och trivs bra med det. Som stöd har han en bock att luta sig mot. Med på isen finns också föräldrarna Fredrik och Madelene, och syskonen Minna och Lucas.

Klockan 11 på förmiddagarna öppnar hallen den här veckan, utom på nyårsdagen, då det är stängt. Först får alla som inte vill åka med klubba vara på isen. Några av dem är familjen Björk från Kumla.

– Kul att kunna göra något med familjen som inte behöver kosta. Och så bor vi alldeles här i närheten, säger Madelene Björk om skridskoåkningen.

Utan klubba och puck

Max Björk är fyra år och åker skridskor för andra gången. Han använder en bock som stöd för att ta sig fram på isen. Storasyskonen Lucas och Minna är redan erfarna skridskoåkare och brukar komma hit med skolan.

Mathias Käck tillbringar mycket tid på isen, både i Hallsberg och Kumla. Han tränar ishockey, men kan också tänka sig att åka lite utan klubba. Minna Käck och Wilma Lindroos gillar bättre att åka när det är klubb- och puckfritt på isen.

Den som vill använda klubba och puck är välkommen senare på eftermiddagen.

Hjälm obligatorisk

Hjälm är obligatoriskt på isen, annars kommer man inte in.

Även nästa vecka har ishallen generösa öppettider för allmänheten, dock inte riktigt samma som den här veckan. All information om istiderna, samt när man får använda klubba och puck, sitter uppsatt på ishallens dörr och finns på kommunens hemsida.

Jullovsskridskor. Mathias Käck, Wilma Lindroos och Caroline Käck tar tillfället i akt och åker skridskor på jullovet.

Mer läsning

Annons