Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte för sex personer kostade 17 365 kronor

Är det rimligt att ett möte som skulle kunna vara helt kostnadsfritt istället belastar skattebetalarna med drygt 17 000 kronor? I Kumla kommun väljer man nämligen så kallade lunch-till-lunchmöten när man vill vara ostörda. Med hotellkostnader och restaurangnotor som följd.
- Det här är ett sätt att få vara ostörda, säger Lennart Eriksson.

Annons
Tio glas vin och en starköl fanns med på restaurangnotan.

Men avskildheten har sitt pris. De sex hade kunna träffats på kommunhuset i Kumla utan att mötet kostat en krona, men man valde alltså att istället åka de få milen till Kilsbergen konferens för att sammanträda.

"Vi skulle behöva vara ute mer"

17 365 kronor kostade mötet då deltagarna bodde kvar på hotellet och avnjöt middag i restaurangen under kvällen.

- Visst kan man diskutera kostnaderna, men vi har aldrig gjort det här i kommunen, säger Eriksson. Jag tror inte att vi är en kommun som är ute speciellt mycket och personligen tror jag att vi skulle behöva vara ute mer.

Tio glas vin

De sex i sällskapet tyckte sig ha gjort sig förtjänta av vistelsen och beställde också under middagen in tio glas vin och en Mariestad starköl – alkohol som Kumlas skattebetalare fick betala. Inte några stora pengar, men principiellt tveksamt.

- Det är så vi brukar göra, säger Lennart Eriksson. Vi bjuder på ett glas vin eller en starköl till maten och vi har tyckt att det är okej. Det är den kultur som råder i Sverige.

LÄS MER I ONSDAGENS NA

Artikelserie i NA

NA publicerar i tre delar artiklar etik och moral och om hur skattepengar som används av såväl de kommunala verksamheterna som av de valda politikerna.

Mer läsning

Annons