Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om mobbning

Ekebybon Ulrika Carlson har tagit initiativ till ett möte för att stoppa mobbning. Mötet arrangeras på tisdag i Hjalmar Bergman-salen på Stadsbiblioteket i Örebro.

Annons

Det var efter artiklar om mobbning i skolor på bland annat NA:s Kumlasidor som Ulrika Carlson kände att hon ville agera.

– Jag har själv varit mobbad och vill inte att min dotter ska få uppleva samma sak, säger Ulrika Carlson.

– Jag vill få till en samverkan kring mobbning som kan leda till att alla barn och ungdomar ska få må bra, utan att utsättas för trakasserier och mobbning.

Inför tisdagens möte har Ulrika Carlson ringt runt till över hundra personer och organisationer. Rädda Barnen var först ut med att tacka ja till att delta, sedan följde en rad andra, se fotnot.

Klent gensvar

Gensvaret från Kumla kommun, och även Hallsberg och Lekebergs kommuner, blev dock klent.

– När anmälningstiden gått ut hade ingen person från kommunerna utanför Örebro anmält sig. Först i dag, efter att jag ringt och stött på en extra gång, blev det klart att Kumla kommuns brottsförebyggande råd kommer att delta, säger Ulrika Carlson som känner sig besviken på politikerna och tjänstemännens bristande intresse.

– Jag var uppbokad sedan länge. Jag skickade inbjudan vidare till Leif Lindström, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Katarina Hansson (S).

”Lovvärt”

– Det är ett lovvärt initiativ som Ulrika Carlson tar. Men det är omöjligt för mig att delta, almanackan är full, säger barn- och utbildningschef Leif Lindström, som i sin tur skickade inbjudan vidare ut till samtliga rektorer på Kumlas skolor. Ingen av rektorerna har dock anmält sig.

– Jag hade önskat att fler från kommunerna hade velat komma, eftersom det är de som jobbar lokalt. Men jag är ändå glad över de som anmält sig, säger Ulrika Carlson.

Mer läsning

Annons