Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorklubben får stöd för att bygga ut

En fullvärdig folkracebana med klubbstuga och egen infart. Kumlas Funktionshindrades Motorklubb, KFMK, kan under nästa år via stöd på över 900 000 kronor från allmänna arvsfonden bygga ut sin anläggning i Kvarntorp.

Annons
Så ska resultatet bli. Ritningen visar den nuvarande folkracebanan, och utbyggnaden av den. Anläggningen får även en egen infart med 30 parkeringsplatser.

Albin Oskarsson sitter i sin rullstol vid sidan av folkracebanan och väntar på sin tur att köra. Han kör en gång i veckan och säger sig vara en duktig förare.

Som en av 30 funktionshindrade i KFMK är han glad över det som nu ska ske.

– När vi åt julbord berättade de att vi fått pengarna. Jag tror det kan bli riktigt bra, säger Albin Oskarsson.

Folkracebanan ligger inne på Trafikcenters område i Kvarntorp. Dagens bana är 300 meter och ovalformad. Den nya sträckningen blir 520 meter och slingrar sig in i skogen intill.

Det innebär att den nya banan blir en fullvärdig folkracebana, som enligt reglerna måste vara minst 800 meter.

Egen infart

Pengarna från allmänna arvsfonden, 928 000 kronor, räcker även till en klubbstuga med ström, vatten och avlopp, samt en egen infart till platsen med 30 parkeringsplatser.

– Min första tanke när jag fick veta att vi fått pengarna var att jag lyckats med mitt livsprojekt, säger en mycket glad Jens Larsson. Han är grundare av KFMK och eldsjäl för att funktionshindrade via folkracebilarna med dubbelkommando ska få möjlighet till att köra bil.

Dubblekommando

– Vi är de enda i Sverige som har folkracebilar med dubbelkommando. Våra medlemmar kör med stor iver minst en gång i veckan året runt, även när det är 20 grader kallt och den enda tillgången till värme vi har är den inne i bilarna.

Om och tillbyggnaden av anläggningen kommer att ske med hjälp av elever från John Norlandergymnasiet och Vuxenutbildningen. Med start redan efter årsskiftet börjar skogen fällas i banans bortre del, för att ge plats för den nya bansträckningen.

– Vi har ett år på oss att göra klart utifrån de stödpengar vi nu fått. Sedan finns möjlighet att söka mer pengar vart efter, säger Jens Larsson.

- Jag har lyckats med mitt livsprojekt! Jens Larsson är glad över de pengar som KFMK har tilldelats.

Mer läsning

Annons