Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan hundra år senare...

Samma trappa, två par systrar, men nästan 100 år emellan bilderna.

Annons
Systrar i butik. För 94 år sedan stod systrarna Lisa och Elvira Friberg utanför den butik de drev på i hörnet av Södra Kungsvägen-Hagendalsvägen. Bild: PRIVAT

Alltsedan systrarna Annie Sambrink och Maria Ek öppnade kafé och butik i höstas har gäster bidragit med historier om tidigare verksamheter i huset.

– Det verkar finnas ett väldigt stort engagemang för huset, konstaterar Maria Ek som liksom Annie Sambrink har smittats av entusiasmen.

BIld från 1918

Extra glada blev systrarna när en man kom in och visade en bild som är tagen 1918. På trappan i hörnet mot Södra Kungsvägen står systrarna Lisa och Elvira Friberg.

Drev hattaffär

– Tänk att det var två systrar då också, säger Annie Sambrink.

Enligt uppgift till dagens kaféägare drev systrarna Friberg en hattaffär. På skyltfönstret tycks det dock stå Cigarraffär.

Det är med andra ord upplagt för fler historiska detektiver att komma med ledtrådar till vad som förevarit i huset i korsningen Södra Kungsvägen-Hagendalsvägen.

Systrar i butik.Nästan hundra år senare hyrs lokalen återigen av två systrar, Annie Sambrink och Maria EK. De får höra mycket om det gamla husets historia av sina kunder. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons