Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är barnen på plats i kyrkskolan

Från och med den här veckan har kommunen öppnat förskola i kyrkskolan mitt emot kyrkan.

Annons
Nya lekkamrater. Melker Log och Ebba Kvarnström har precis börjat lära känna varandra som lekkamrater på den nya förskolan. I bakgrunden föräldrarna Kristina Log och Sebastian Kvarnström.

Små knubbiga ben springer över det stora trägolvet. Solen skiner in från baksidan, och når nästan ända fram till det gula lektältet och den mjuka mattan där utanför.

Ebba Kvarnström kommer fram och vill visa en fin gul kloss som hon plockat upp från högen på golvet. Det är bara hennes andra dag på förskolan och pappa Sebastian Kvarnström har tagit ledigt för att följa med som en trygg punkt i tillvaron.

En av Ebbas nya lekkamrater är Melker Log, även han nytillkommet förskolebarn. Mamma Kristin Log för hans talan.

– Vi är bekanta med den här lokalen sedan tidigare, då vi varit här på både öppen förskola och babymassage. Det är ju svårt att säga efter bara en dag men jag tycker det verkar vara en bra lokal även för förskola, säger Kristin Log.

Egentligen hade dock både Kristin Log och Sebastian Kvarnström önskat en förskoleplats i Fylsta, eftersom de bor i det området. De står båda i överflyttningskö och hoppas på en plats där så småningom.

– Nu fick man ta det som fanns, och visst finns det de som har betydligt längre än oss, säger Sebastian Kvarnström samtidigt som dottern Ebba lägger sig en stund och gosar inne i lektältet.

Kumla kommun öppnar de nya förskoleavdelningarna med anledning av inflyttade småbarnsfamiljers behov av förskoleplats. Kyrskolan är den tredje nya avdelningen som öppnas sedan årsskiftet. I slutet av denna månad ska också en avdelning med plats för 20 barn öppnas i Ericssons utbildningshus Borgen.

Mer läsning

Annons