Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir Kumlas julmarknad inne igen

Både ute och inne. På samma sida om järnvägen. Så blir årets julmarknad som samarrangeras av kulturavdelningen och Kumla Promotion.

Annons

Kulturavdelningen lånar kafeterian i Stadshuset och ger där plats åt 50 utställare. Det blir ersättningen för de utställarplatser som fram till 2012 fanns på biblioteket. Det var en del av en julmarknad på två ben, med arrangemang både på torget och kring biblioteket.

”Tekniskt sett” var det en och samma marknad, men det kom att upplevas som två skilda arrangemang. För att råda bot på det beslutades förra året att endast ha marknad på torget.

Nu kompletteras marknaden på torget med en innedel.

– Stadshuset och torget ligger ju ”arm i arm” så det passar bra. Nu testar vi det här och hoppas att det blir bra för alla, säger Gertrud Åstrand, chef på kommunens kulturavdelning.

– Förra året hade vi extrem otur med vädret, det var både kallt och blåsigt, så jag kan förstå att många äldre utställare upplevde det jobbigt att stå ute i flera timmar.

Innan marknadsbesökarna kommer fram till utställarna kan de ta del av musikunderhållning som är tänkt att äga rum i stadshusentrén. Ute på torget blir det i vanlig ordning julskyltning, servering och även där kommer många utställare få plats.

Sista anmälningsdag för den som vill ställa ut på julmarknaden är 7 november.

Jan Wijk

Mer läsning

Annons