Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny asfalt vid Lillhedens skola

Att det kan löna sig att höja sin röst har barnen på Lillhedens skola i Sannahed fått erfara.

Annons
Ur NA den 9 juni 2001. Det ser ut som att medborgarförslaget från skoleleverna på Lillhedens skola i Sannahed fått avsedd effekt. Nu har även politikerna lovat ny asfalt på skolgården.

Efter att år ut och år in lovats ny asfalt på en del av skolgården, men inget har hänt fattade skolbarnen pennan och skrev ett medborgarförslag om asfaltsbristen.

Det var i samband med att äldreboendet Bataljonen byggdes som en del av skolbarnen lekyta försvann – kvar blev den med den sämsta asfalten.

I sitt medborgarförslag pekar barnen på att det dåliga skicket på planen har varit orsak till mindre olyckor i samband med åkning med BMX-cyklar och inlines.

Efter att ha tagit till sig förvaltnings yttrande i asfaltsfrågan kom kultur- och fritidsnämnden vid sitt sammanträde i torsdags fram till att skolbarnen ska få ny asfalt.

I yttrandet konstaterar tjänstemännen att asfalten på skolbarnens lekyta är i så dåligt skick att ett flertal olyckor inträffat med mindre skador på barnen, och därför behöver få ny asfalt. Något som de nu även fått med sig politikerna på då planen vid skolan fungerar som en samlingspunkt även efter skolans slutat.

Någon fast tidpunkt när asfalten ska vara på plats är inte satt. Men nämndens ordförande, Björn Eriksson (S), tippar att det kan ske när renoveringen av centrumhuset är klar.

Skolbarnens medborgarförslag har även satt fingret på behovet av en allmän mötesplats i Sannahed. På uppdrag av kommunstyrelsen har tekniska förvaltningen börjat planera för en aktivitetspark där grusplanen vid Tvärgatan ligger. Tanken är att en större yta ska asfalteras för att den som vill ska kunna spontanidrotta. Vintertid ska gå att spola en isbana där.

Runt den planerade aktivitetsparken ska det finnas grillplats och sittmöbler.

Mer läsning

Annons