Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny enduroklubb letar bana

Innan klubben ens blivit offentlig har nystartade Kumla enduroteam redan 50 medlemmar.– Får vi bara till en bana är vi nog 200 medlemmar nästa år, säger Mikael Sundin, en av initiativtagarna till klubben.

Annons
Ny klubb. En handfull av medlemmarna i den nystartade klubben Kumla enduroteam. Från vänster: Janne Eriksson, Mattias Larsson, Martin Iggmark, Martin Gustavsson och Martin Sundin.Bild: Eleonore Eriksson

Det är ingen tvekan om att det finns ett stort intresse för motorsport i Kumla kommun. Men trots många aktiva åkare har det inte funnits någon lokal enduroklubb, förrän nu.

– Vi har funderat på det i många år och nu blev det av, säger Mikael Sundin, en av initiativtagarna.

Nästa steg för klubben är att övertala de styrande i Kumla kommun om att få tillstånd till en endurobana.

Janne Eriksson berättar att det finns många inofficiella banor runt om i kommunen som används av enduroförare fastän de inte är lagliga. Dessutom finns den gamla endurobanan som stängdes i början av 2000-talet. Förhoppningen är att Kumla kommun ger okej till att göra någon av dessa banor till en laglig, officiell endurobana.

– Detta kostar inga pengar för kommunen, förklarar Janne.

Flera av klubbens medlemmar är etablerade tävlingsåkare med medaljer från SM, EM, VM och Novemberkåsan på meritlistan. Något som medlemmarna hoppas ska locka fler att gå med i Kumla enduroklubb.

– Det ger upphov till en bra återväxt att man har duktiga lokala åkare, säger Martin Gustavsson.

Fotnot: Den som vill veta mer om Kumla enduroteam kan besöka deras hemsida: www.kumlaenduroteam.se.

Mer läsning

Annons