Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny enhet för att få fler personer i arbete

Ny enhet ska få fler personer i arbete. Den 1 september förra året startade enheten för individuellt stöd till utveckling, ISU-enheten.

Annons
Trio. Anneli Koivuniemi, socialchef, Carina Folkesson, arbetscoach på ISU-enheten och Gunnel Kask (S), ordförande i socialnämnden.

ISU-enheten kompletterar kommunens arbetsmarknadsenhet och arbetar för att få fler av socialtjänstens deltagare att komma ut på arbetsmarknaden.

– Här på ISU-enheten har vi samlat kraften. Här arbetar tre arbetshandledare och fyra arbetscoacher med olika inriktningar. Vi arbetar efter metoden ”supported employment”, säger Anneli Koivuniemi, socialchef i Kumla kommun.

– Vi arbetar med deltagare som behöver lite extra stöd för att komma vidare till arbete. Vi kartlägger personerna när de kommer hit. Vi tittar på individernas styrkor och förmågor sedan stöttar och vägleder vi personerna för att hitta rätt arbete, säger Carina Folkesson, ledande arbetscoach.

ISU-enheten stöttar både enskilda personer och arbetsplatsen.

Under 2014 hade ISU-enheten 38 aktiva. Fyra personer har gått ut i arbete och fyra personer har gått vidare till studier.

Personer på ISU-enheten får även praktisera och arbeta med laga kommunens olika omvårdnadshjälpmedel.

– Vi har olika aktivitetsgrupper och de får arbetsträna. Kopplingen med FINSAM och olika projekt ökar utbudet av möjligheter för arbetsträning. Målet är att arbeta för avlönat arbete för våra deltagare, säger Anneli Koivuniemi.

Återbruk. Daniel Franke arbetar på ISU-enheten som arbetshandledare inom omvårdnadshjälpmedel. Han tycker det är bra att alla omvårdnatshjälpmedel har samlats på ISU-enheten. Daniel Franke visar här en gammal säng som har byggts om till ett skrivbord. Foto: Tove Svensson

Mer läsning

Annons