Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny flygel invigs med konsert

På fredag kväll invigs Kumla församlings nyinköpta Steinwayflygel med en klassisk konsert i Kumla kyrka. Drygt en halv miljon har den kostat och blir nu åtråvärd både att lyssna och spela på.

Annons

I september slutade Kumlas mångårige organist Jörgen Martinson. Men först såg han till att kyrkan musikliv framöver kommer att få förhöjd klass: via kontakter fick han veta om en Steinwayflygel till salu i en butik i Stockholm.

– Jag hade i flera år informerat om att den flygel vi hade var i allt sämre skick. Nu dök ett bra tillfälle upp, och kyrkofullmäktige gick med på mitt förslag att den skulle köpas in, berättar Jörgen Martinson.

Stämmer det att flygeln är så tung att den spräckte två stenplattor i kyrkgolvet då den skulle ställas på plats?– Det är mer än vad jag vet om i så fall!

På fredag kväll invigs hur som helst flygeln, med en klassisk konsert klockan 19 i Kumla kyrka.

Medverkar gör Hallsberg Örebro Kumla orkesterförening, under ledning av dirigent Per Svansbo. Pianosolist är niondeklassaren Alexandra Ruborg, som har Kumlamusikern Sören Unge som lärare. Även Sören Unge medverkar i konserten.

I programmet finns bland annat filmmusik: Ur Hitchcock, Charles Gounods Begravningsmarsch för en marionett och John Williams tema ur filmen Schindlers List, där Jerk Wååg är violinsolist.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan.

Mer läsning

Annons