Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny nämnd leds av unga politiker

Kumlas nya nämnd, nämnden för livslångt lärande, har ett rekordungt presidium. Ordförande Andreas Brorsson (S) tror på ett bra lagarbete.

Annons
Vi får lära av varandra och jag tror på ett bra lagarbete Andreas Brorsson (S)

Det är ett inte helt lätt namn som den nya nämnden fått, och Andreas Brorsson har kommit på sig själv med att första tiden själv säga fel flera gånger och använda det gamla namnet. Men han tycker samtidigt det är ett bra namn:

– Namnet är bra utifrån att nämnden nu handhar hela spannet från förskola och upp till vuxenutbildningen. Då blev det förra namnet inte längre rättvisande.

Den nya nämnden har ett rekordungt presidium, se faktaruta här intill. Anders Brorssons tidigare erfarenhet från skolområdet är som ledamot i nämnden.

– Jag tycker vi har fått till en väldigt bra blandning bland oss politiker i nämnden. Även om vi i toppen är unga så finns det många av de äldre kvar som suttit åtskilliga mandatperioder. Vi får lära av varandra och jag tror på ett bra lagarbete, säger Andreas Brorson.

Nämnden för livslångt lärande har sitt första möte den 4 februari. Till bärande frågor under året nämner Andreas Brorson bland annat det övergripande arbetet med att niondeklassarnas meritvärde ska fortsätta förbättras, samt det mer handgripliga med att bygga ut förskolan.

Nämnden för livslångt lärande

Barn- och utbildningsnämnden bytte vid årsskiftet namn till nämnden för livslångt lärande.

Nytt är även de översta posterna som nu innehas av den unga trion: ordförande Andreas Brorsson (S), 32 år, vice ordförande Oskar Svärd (M), 19 år och andre vice ordförande Kajsa Rosén (FP), 25 år.

Mer läsning

Annons