Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny plats för Högborg?

Det kan trots allt bli aktuellt med en flytt av konstverket Högborg. Den behöver en synligare plats enligt Esso Engvall.

Annons

Esso Engvalls medborgarförlag om en flytt av Olle Medins konstverk Högborg vid Ericsson till Kumla sjöpark blir inte av. Det beslutet fattades när kommunfullmäktige sammanträdde i måndags. Argumenten mot Sjöparksflytten är bland annat att konstnären själv inte vill se Högborg i Sjöparken och att det behövs konstverk i norra delen av Kumla där det tillkommer nya bostäder.

Esso Engvall, som gavs tillfälle att yttra sig i kommunfullmäktige innan beslutet, höll fast vid att det var olyckligt att konstverket stod på baksidan av Ericsson vid en återvändsgränd. Men eftersom hans ursprungsidé inte vann gehör hittade han en variant.

– Jag föreslår att vi hittar en annan plats där konstverket är synligt både från Skogstorp och från Ericsson, sade Engvall.

Den tanken välkomnades och diskussionen om en ny placering för Högborg kommer troligen att fortsätta. Både konstnären och Ericsson är öppna för en flytt av Högborg till en mer publik plats i norra Kumla.

Mer läsning

Annons