Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya butiker flyttar in när gamla flyttar ut

(Uppdaterad 2011-10-26) Det rör sig bland näringsidkarna i den blomstrande kommunen.

Annons
Annelie Nilsson och Hans Bodin i skyltfönstret till Kumla Promotions nya EFS-lokal på Köpmangatan. Med 4,4 miljoner EU-kronor i ryggen är de nu berdda på att ta emot de företagare i Kumla som vill förkovra sig.

Det senaste tillskottet heter Klorofyll och butiken har slagit rot i Stellas gamla lokaler vid torget. Bakom affärsnamnet döljer sig den unga nya företagaren Maria Nilsson.

På lördag slår hon upp porten till sin skapelse.

– Jag tog över Stellas lokaler den 19 september och nu är hela butiken ombyggd. Bland annat har jag öppnat upp källarplanet för kunder, säger hon.

Butiken vid torget är Marias första avstamp som egen företagare. Men hon har backup av sina föräldrar som har bred erfarenhet av företagande.

Sortimentet kommer att vara blandat, men hålla en modernt rustik stil. Där kommer att finnas inredning, presentartiklar, keramik, smycken, snittblommor, knäckebröd samt till att börja med mamma Kerstins konst.

Redan öppnat har Njuta på Södra Kungsvägen. Där finns mor och dotter Fredriksson på plats för att ta hand om Kumlabornas kroppar och själar.

Malin Fredriksson bestämde sig för att prova sina egna vingar under tiden som frisörlärare på John Norlander-gymnasiet.

– Visst var det kul att se eleverna utvecklas, men själv tyckte jag att min egen utveckling stannat av, säger hon.

Efter terminsslutet 2010 hoppade hon därför på en ettårig utbildning till massör, och har numera en internationell examen. Samtidigt blev dottern Linnéa klar med sin frisörutbildning.

Duon erbjuder nu omvårdnad från topp till tå i form av massage, fot- och handvård, vaxning och mycket mer.

Även den länge aviserade öppningen av apoteket Doc Morris har till slut blivit av. Bristen på apotekspersonal har inneburit att butiken stått klar länge och i fredags var personalen på plats.

Vägg i vägg på Köpmangatan har Kumla Promotion bosatt sig i de gamla banklokalerna för att kunna ta hand om alla företagare som vill förkovra sig.

– När vi fick klartecken till de 4,4 miljonerna från EU föll våra blickar på den här lokalen. Den blir en perfekt mötesplats för Kumlas företagare under den tid EFS-projektet pågår, säger Kumla Promotions vd Hans Bodin.

Ännu en butikslokal byter innehåll. Det är presentbutiken på Hagendalsvägen som flyttar till Öland, istället flyttar bridgespelarna i Kumla bridgesällskap in.

Mer läsning

Annons