Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya förutsättningar för skolan

(Uppdaterad version 14.38) Grundbemanningen i skolan är för låg. Kommunledningen skjuter nu till åtta miljoner kronor för att barn- och utbildningsnämnden ska få rätt budgetram.

Annons

Ett redovisningsfel har gjort att lokalkostnader har räknats som personalkostnader på skolorna i Kumla. Det har lett till att Kumlas politiker fattat beslut om tilldelning till skolorna på felaktiga grunder.

Det framkom vid en presskonferens som kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson, S, och vice ordförande Katarina Hansson, kallade till undermåndagen.

– Vi har haft för låg summa när det gäller grundbemanningen. Vi känner oss lite lurade, berättade kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson, S.

De åtta miljonerna som skjuts till i år tas från det budgeterade överskottet som är beräknat till tolv miljoner kronor för 2011.

Lennart Eriksson poängterar att de åtta miljoner kronorna inte är en engångssumma utan att det är en permanent ramökning.

Hur länge har de här felredovisningarna pågått?

– Det ligger en tid tillbaka i tiden, men vi har inte forskat i det, säger Eriksson och han väljer också att titta framåt i stället för att leta efter vem som begått felet att sätta siffror i ”fel redovisningskolumn”.

Mer läsning

Annons