Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya p-regler satte snurr på parkeringen i centrum

Under förra året infördes nya parkeringsregler i centrala Kumla.
Det tycks ha gett bättre omsättning på bilarna.

Annons

Ett av skälen till de nya p-reglerna var att handlarna upplevde att tvåtimmarsparkeringarna utanför butikerna inte respekterades. Bilister använde platserna hela dagar och i vissa fall även veckovis.

I mitten av augusti kom omkring 40 nya skyltar upp och efter det krävs det att bilisterna har p-skivor som anger vilken tid de parkerar sin bil.

Bättre rotation– Vad vi har hört så har förändringen bara gett positiva effekter, säger Bertil Ringqvist, tillförordnad teknisk chef på Kumla kommun.

Framför allt tycks rotationen på parkeringarna ha blivit bättre.

Fler bilister lämnar sin p-plats inom två timmar och ger plats för nya.

– Jag har inte gjort någon koll hos alla handlare, men från några håll har jag fått höra att det blev bra. Känslan har varit positiv, säger Hans Bodin, på Kumla Promotion som bad tekniska kontoret att se över parkeringsreglerna.

De nya reglerna har ännu så länge inte gett kommunen några ökade inkomster från parkeringsböter.

Smekmånaden över

– Jag tror inte det är många som har blivit bötfällda för att de saknat p-skiva eller haft fel tid inställd, säger Bertil Ringqvist.

– Vi har börjat snällt och till en början bara lagt lappar på bilarna med information om att det nu krävs p-skiva.

Hädanefter blir det tuffare tag. Räkna med att årsskiftet markerar slutet på smekmånaderna och att parkeringsvakten nu blir noggrannare med att p-reglerna faktiskt efterlevs.

Mer läsning

Annons