Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybörjare på golfskola

Under veckan har det övats flitigt på Kumla golfklubb. Sommarlovslediga barn mellan sex och tretton år har fått lära sig allt från hur man håller klubban till bättre precision när man chippar.

Annons
Koncentration. Joel Ullerud och David Bäckström tränar på att putta.

– Jag tycker jag blivit bättre, speciellt min sving, säger Joel Ullerud och får medhåll av David Bäckström. De är upptagna med att träna puttar, men kan inte låta bli att tävla mot varandra. Joel leder, men så har han också spelat golf förut. David är nybörjare men har redan fått en positiv uppfattning om sporten.

– Det roligaste är att få slå själv och att försöka slå sina egna rekord, säger han.

Två tillfällen

Golfskolan på Kumla golfklubb startade redan i mitten av 90-talet. Denna sommar har den anordnats under två tillfällen, ett i juni och så nu denna vecka. På första tillfället var det 30 deltagare, men eftersom det andra tillfället senarelagts på grund av en tävling, blev det nu bara elva barn.

– Många är på semester. Men över lag upplever vi en ökning av nybörjare, framför allt barn, berättar Henrik Spongh, ledare för skolan som själv spelat på elitnivå.

– Jag tror många gillar att slå, att få bollen att flyga iväg långt. I en golfskola så här blir det ju också bra sammanhållning, mer som lagidrott.

Henrik menar också att en golfklubb är en annorlunda och bra miljö att vistas i för många barn.

– De måste lära sig om säkerhet och vara uppmärksamma på vad de själva och andra gör. Man måste till exempel vara tyst när andra slår för att inte störa, och förstås ha kontroll på klubbor och bollar så ingen gör sig illa.

Självklart får deltagarna också lära sig massor om golf. Ledarna, det vill säga Henrik och några av klubbens juniorer, lär bland annat ut alla typer av slag, vilka klubbor man ska använda i olika situationer och hur man ska hålla.

– Det viktigaste i den här åldern är ändå att barnen ska få prova på själva, säger Henrik.

Lärorikt. Cornelia Möller tycker att golfskolan är lärorik och tipsar om hur man ska hålla klubborna i olika situationer.
Tävlingsinriktade. Det blir lätt tävling även vid övning. När gruppen tränat på chippar gäller det att vara snabb och hämta de använda bollarna.

Mer läsning

Annons