Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hem för hemtjänsten

Hemtjänsten i Kumla har fått en ny utgångspunkt. I veckan genomförs flytten från Klockarbacken till Skofabriken på Norra Kungsvägen.

Annons
Flyttkarl. Med en tamburmajor i näven hjälpte Jan Larsson till att få hemtjänstens grejer på rätt plats.

För snart två och ett halvt år sedan samlades all hemtjänstpersonal under ett tak i Klockarbacken, ett par kilometer utanför centrum.

Ganska snart kom kritiken mot att de längre avstånden innebar ett problem. Det kunde gälla när snön låg i drivor eller den gång när en glömd nyckel eller något annat behövde hämtas från lokalerna i Klockarbacken.

Men nu - med en centralt belägen utgångpunkt  - är tongångarna helt annorlunda.

– Alla verkar vara jättenöjda. De här lokalerna är renoverade och ombyggda efter våra behov, säger Lena Bergh, en av två enhetschefer för hemtjänsten.

I de nya lokalerna finns fler omklädningsrum med duschar och mer förrådsutrymme, vilket var en bristvara i Klockarbacken.

Dessutom är det nära till tvätteriet, mattjänsten och arbetsterapins förråd på Kungsgården. Inte minst finns de bilar och cyklar som personalen använder i jobbet lätt tillgängliga.

Ovanstående uppräkning handlar egentligen endast om förbättringar för personalen. För de 350 Kumlabor som har hemtjänst ska det inte märkas någon skillnad.

– Nej, egentligen inte. De har hela tiden fått det de ska ha. Det är personalen som haft det svårare logistiskt, säger Lena Bergh.

Tillfälliga ”skyltar” talar om var de olika hemtjänstgrupperna har sina rum. Bild: JAN WIJK
Har nöjd personal. Enhetscheferna för hemtjänsten, Beatrice Fagerdal och Lena Bergh, har bara hört gott om flytten från personalen.
I full fart rullar Keso Panahi på arbetsmarknadsenheten in en säckkärra i de färska lokalerna. En av många leveranser under flyttdagarna. Bild: JAN WIJK
Möblerna fattas. Strax efter flytten lämnar utformningen av arbetsplatsen en del övrigt att önska för arbetsterapeuten Inger Furberg.
Först på plats. Personalen i citygruppen kom till Skofabriken redan i måndags och hade hunnit komma relativt bra i ordning på tisdagsförmiddagen. På bilden syns Carina Nilsson, Nina Wallin, Jennie Windahl, Anna Rhodiner, Gun-Britt Johansson och Bashir Ahmed.

Mer läsning

Annons