Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt samarbetsavtal med föreningslivet

På Kumladagen ska ett nytt samarbetsavtal mellan Kumla kommun och föreningslivet skrivas under.

Annons

 Undertecknandet sker efter över ett års arbete. Stiftelsen CESAM har lett arbetet, dit Kumlas föreningar och organisationer varit inbjudna att delta.

– Föreningsaktiva har arbetat tillsammans med kommunens politiker och tjänstemän, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Överenskommelsen bygger på ett antal listade principer och åtaganden. Till kommunens åtaganden hör att tydligt informera om vilka typer av stöd det finns till föreningar och vilka riktlinjer som finns för att få del av stödet.

Till föreningarnas åtaganden hör att de själva ska ta initiativ till kontakt med kommunen och att lämna information till dem så att kommunen ska kunna fatta väl grundande beslut.

Den som läser dokumentet kan lätt föranledas att tro att det tagits fram på grund av att samarbetet tidigare inte fungerat som det ska. Men så är inte fallet enligt Katarina Hansson. Överenskommelsen ska inte heller innebära något merarbete för föreningarna mot tidigare.

– Vi gör så här enbart för att det ska bli tydligare riktlinjer. Flera av de åtaganden som föreningarna nu skriver under på hade de redan tidigare för att få ut stödpengar, säger Katarina Hansson som ska skriva under överenskommelsen på Kumladagen den 30 augusti.

Mer läsning

Annons